Børnevenlig familieret





Opskrift



Lasagne er en af de store favoritter herhjemme og denne opskrift er børnenes favorit. Det kan være en fordel at gange opskriften op, og lave en kæmpe portion som kan fryses ned. Det er skønt at have god mad i fryseren til travle dage.





Det skal du bruge:

Lasagnesauce:

2-3 løg, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

400 g. hakket oksekød

2 tsk. oregano, tørret

4-5 gulerod, groftrevet

½ knoldselleri, groftrevet

1 squash, groftrevet

1 dl tomatpuré

2 dåser hakkede tomater

1 dl grøntsagsboullion

3 spsk olivenolie

salt

sort peber, friskkværnet

Mornaysauce

200 g. lasagneplader

125 g frisk mozzarella






Fremgangsmåde:


Sauter løg og hvidløg i olivenolie, til de er gennemsigtige. Tilsæt kødet og brun det ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne. Lad saucen simrekoge under låg i 1-2 timer – jo længere jo bedre. Smag på saucen løbende og smag til med fx. grøntsagsbouillon, flere krydderier, tomatpuré, flåede tomater efter smag – og husk også salt og peber.








Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad. Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce. Top til sidst med et lag mornaysauce. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.







Velbekomme.



BØRN PÅ NORDLANDET