Hyldeblomstsaft





Opskrift



Det skal du bruge:

40 skærme

2 kg sukker

3 citroner

2 l vand

40 g citronsyre








1.Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.

2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.

3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.

4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.





NB. Da denne hyldeblomstsaft ikke er tilsat konserveringsmiddel, holder den sig bedst på køl - holdbarhed i køleskab er ca. et par måneder. Men hold godt øje med, om saften begynder at gære.

TIP: Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.

TIP: Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.



BØRN PÅ NORDLANDET